Lhota

Obec Lhota leží 7 km jihozápadně od krajského města Zlín, v nadmořské výšce 340 m. Nejstarší písemná zmínka o obci, v té době nazývaná Otmarowa Lhota, pochází z roku 1362 a týká se placení mostného královskému městu Hradišti. O málo později patřila manželce pana Vojtěcha ze Šarova a počátkem 15. století bratřím ze Šonwaldu, od té doby byla vesnice součástí panství Malenovice. Postupně získává názvy Hrubá Lhota, Velká Lhota, Lhota u Malenovic, Gottwaldov - Lhota a nyní Lhota.

V roce 1990 se obec Lhota osamostatnila. Žije zde 880 obyvatel. Je to hezká a klidná obec obklopená lesy a zelení. Obec Lhota se těší na Vaši návštěvu.

Pravidelné kulturní akce: masopustní průvod,  maškarní odpolední karneval pro děti a večerní karneval pro dospělé , vítání občánků, požární ochrana očima dětí – malování, závody modelů dálkově řízených autíček, pohárová soutěž Zlínské ligy mladých hasičů,  stavění a kácení máje,  Noc kostelů,  dětský den,  fotbalový zápas ženatí x svobodní, pouťová taneční zábava, pouťová neděle, muzeum hasičské techniky ve zbrojnici, nohejbalový turnaj LHOTA CUP, Pohádková Lhota, memoriál Martina Mikeštíka, drakiáda, kateřinské hody, lampionový průvod s ohňostrojem, vánoční dílna - výroba adventních věnečků našich občanů s dětmi dětského domova, mikulášská nadílka, přátelské posezení s důchodci, tradiční adventní koncert.

běžkařské terény dětské hřiště dětský koutek fitcentrum fotbalové hřiště hasičský sbor houbaření kadeřnictví kostel lesní porosty možnost jízdy na koni pěší turistika veřejný internet autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika pivnice prodejna potravin

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Kontakty

Kraj: Zlínský kraj

Okres: Zlín

Telefon: 0

Email: 0

Email: podatelna@lhota-zlin.cz

Web: 0