Vimperk

Vimperk se neuzavírá své dlouhé a pohnuté historii, naopak: dnes, kdy již nemusíme minulost retušovat a vynechávat z ní "nepohodlná" období a pojmy, se historie stává pramenem živé vody a dnešnímu životu propůjčuje vyšší kvalitu.

Historie dnes osloví návštěvníka Vimperka na mnoha místech a promlouvá k němu i řadou akcí, které se ve městě po celý rok pořádají. Již dominantní zámek na vysokém kopci připomíná dobu zakladatelů města pánů z Janovic a muzeum v jeho areálu připomene nejen historii Vimperka a okolí, ale i knihtisk a sklářství jako dva výrazné fenomény tohoto krásného šumavského města.

Dnes asi nejvíce mediálně viditelný pojem, spojovaný s Vimperkem, - Zlatá stezka se také dočkal v květnu 2004 své expozice. V nově rekonstruovaném měšťanském domě (č.8) na náměstí bylo péčí Městského úřadu otevřeno Minimuzeum Zlaté stezky, které je zasvěceno vimperské větvi této slavné středověké obchodní komunikace. Návštěvníci se tu dozvědí mnoho o Zlaté stezce a o Vimperku, mohou si prohlédnout originální středověké předměty, které přinesl v posledních letech výzkum Zlaté stezky, a uvidí i názorné modely jako "Tažení vojska vimperských Kaplířů ze Sulevic v roce 1458 po Zlaté stezce do Pasovska".

autoservis kino kostel lékárna lékař parkoviště policejní služebna pošta taxislužba WC autobusové spojení hotel hrad informace možnost koupání možnost ubytování muzeum pension pivnice tenis vinařská oblast vlakové spojení zámek

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Firmy v obci a jejim okolí




Kontakty

Kraj: Jihočeský kraj

Okres: Prachatice

Telefon: 388 402 231

Email: urad@mesto.vimperk.cz

Web: www.vimperk.cz/