Sobůlky

Obec Sobůlky leží v Kyjovské vinařské oblasti, v těsné blízkosti Kyjova, směrem severozápadním. Je obklopena krásnou přírodou v kombinaci smíšených lesů, polí, vinohradů a pastvin. Tato harmonická přírodní skladba, s nádherným výhledem na celou jižní a východní část Kyjovska až po Bílé Karpaty a k Hodonínu, včetně jižní části Chřibů, je lákavým místem pro milovníky procházek, turistiky, cykloturistiky a v zimě běžeckého lyžování. Okolní kopcovitý terén tak návštěvníkům nabízí krásné výhledy nejen na celé údolí, ve kterém se obec Sobůlky nachází, ale i do širokého okolí. Obcí prochází vinařská cyklostezka, jako součást Kyjovské vinařské stezky. Tato má pak návaznost na ostatní vinařské regiony Jižní Moravy.

V roce 2021 byla otevřena Naučná stezka Syslíkovo království, která se stala největší atrakcí obce Sobůlky. Stezku navštěvují rodiny s dětmi, školky a školy ze širokého okolí.
Více na:  https://www.sobulky.cz/naucna-stezka.

 V katastrálním území Sobůlek se nachází řada historických církevních památek a památkově chráněných objektů. Návštěvníci i místní obyvatelé mají také mnoho možností sportovního vyžití nejen na novém víceúčelovém hřišti, které je vybaveno pro tenis, volejbal, nohejbal, basketbal a malou kopanou, ale i ve sportovním areálu TJ Sokol . V říjnu 2010 bylo nově otevřeno sportovně kulturní centrum. Z kulturního života v obci jsou mimo jiné nejvýznamnější „ostatky“ na konci plesové sezony, koncem měsíce dubna košt vína s cimbálovou muzikou a v první polovině listopadu krojované Martinské hody, které se v Sobůlkách drží čtyři dny: pátek – muzika, sobota –věnec, neděle – káčer a za týden v sobotu – dozvuky.
V současné době zde trvale žije 850 obyvatel.

Sobůlky 105, 696 40 tel.: 518 622 425 sobulky@sobulky.cz, www.sobulky.cz

autoservis fotbalové hřiště houbaření kostel pěší turistika veřejný internet autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika pivnice prodejna potravin tenis víceúčelové hřiště

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Kontakty

Kraj: Jihomoravský kraj

Okres: Hodonín

Telefon: 518 622 425

Email: sobulky@sobulky.cz

Web: www.sobulky.cz