Vřeskovice

Obec Vřeskovice leží 7 km jihozápadně od města Přeštice a žije zde 324 obyvatel . Dominantou obce je kostel sv. Jana Křtitele, který se vypíná v nadmořské výšce 416 m a je dobře viděn z hlavní silnice spojující město Plzeň s městem Klatovy. První zmínka o Vřeskovicích pochází z roku 1352. V obci najdete prodejnu se smíšeným zbožím, kulturní dům s restaurací a prostorným sálem, který lze využít ke kulturním i společenským akcím ( svatby, oslava jubilea apod. ).

Za poslední dva roky došlo k rekonstrukci kulturního domu ve Vřeskovicích a to jak vnitřních prostor , tak i fasády a okolí. Zároveň došlo k vybudování dětského hřiště za kulturním domem včetně posezení pro rodiče. V letních měsících pak lze využít ke koupání požární nádrž pod kulturním domem , kde se o kvalitu vody stará filtrační zařízení.

V obci lze využít i víceúčelové hřiště s umělým povrchem a antukový tenisový kurt. Tyto sportoviště jsou v majetku TJ, která hřiště využívá pro národní házenou – hraje se zde II. Liga. Cyklisté při jízdě po procházející cyklotrase mohou využít nejen odpočívky uprostřed obce a na okraji obce, ale i venkovní posezení před restaurací.

Členem mikroregionů

Běleč, z.s.p.o.

hasičský sbor kaplička kostel vlejbalové hřiště autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika možnost koupání možnost ubytování restaurace

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Kontakty

Kraj: Plzeňský kraj

Okres: Klatovy

Telefon: 376 393 379

Email: obecniurad@vreskovice.cz

Web: www.vreskovice.cz