Penzion st. Florian

Rodinný penzion s kapacitou 13-ti stylových pokojů sousedí s městským parkem města Příbor a je vhodný pro každého, kdo preferuje klid, rodinné prostředí a kulturní vyžití v místě ubytování.

Turisticky zajímavá místa:Koupaliště Příbor ve vzdálenosti 1,4km rybník Borovec ve vzdálenosti 4,8km. V okolí dvou menších rybníků, ve kterých je možné i koupání, vznikla v roce 2006 nová naučná stezka s celkem 6 informačními panely, z nichž každý obsahuje zajímavé a poučné povídání o fauně a flóře, která se v této oblasti vyskytuje nebo v minulosti vyskytovala.

Město Kopřivnice ve vzdálenosti necelých 8km od penzionu st. Florian. V Kopřivnici je možné navštívit 3 muzea a jednu stálou expozici s nejucelenější sbírkou věnovanou kopřivnické vozovce, později proslavené jako fenomenální automobilka Tatra.

Město Štramberk ve vzdálenosti 10,5km. V letech 2002-2003 zde byla zřízena Lašská okružní naučná stezka, jejíž počátek je na nádraží ČD ve Štramberku. Stezka vede přes jeskyni Šipka, která je s krásným výhledem na historické jádro města a Zámecký vrch s Trúbou, po pěšině okolo památníků a bust velikánů naší historie a kultury, nad vápencovým lomem Kotouč s výhledem do lomu, kolem Jurova kamene, přes úžlabinu Plaňava, která je typická výskytem vzácných druhů orchidejí a dále pak po Dolní ulici na Horní Baštu s roubenými domky a kruhovou baštou, kdy na konci Dolní ulice je možné navštívit Muzeum Zdeňka Buriana na náměstí ve Štramberku. Odsud stezka vede nahoru po kamenných schodech na Zámecký vrch k Trúbě, přes skálu Rudy, až na vrchol Bílé Hory, kde je možné navštívit rozhlednu. Štramberská část stezky končí u Botanické zahrady a arboreta, odkud se lze vrátit zpět k nádraží ČD ve Štramberku. Celá trasa je dlouhá 6 kilometrů.

Hrad Hukvaldy ve vzdálenosti 6,6km. První zmínky o hukvaldském hradu pocházejí z roku 1285. Za zakladatele Hukvald jsou považována německá hrabata z Hückeswagen.

Leoš Janáček Airport Ostrava ve vzdálenosti 6,7km.

 

letiště autobusové spojení hrad možnost koupání možnost ubytování restaurace

Fotogalerie

image-default

Kontakty

Telefon: 603 952 065

Telefon: 556 725 450

Email: info@penzionpriborflorian.cz

Email: floris59@seznam.cz

Web: www.penzionpriborflorian.cz

Adresa: Švédská 88, Příbor, 74258